RAPEAN RAPSAKAT KAURA-KOOKOSKEKSIT

2 dl kaurahiutaleita
2 dl kookoshiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
Hyppysellinen suolaa
100 g voita / margariinia
1/2 dl vettä
2 rkl siirappia

Ja näin sen tein...

Sulattelin rasvan ja laitoin uunin lämpiämään 175 asteeseen. Sekoitin kuiva-aineet. Lotrasin rasvasulaan veden, johon olin lutrannut sekaan siirapin. Kaadoin koko hela hoidon jauhoihin ja sekoitin tasaiseksi.
Pyörittelin taikinan palleroiksi, asetin leivinpaperille ja liiskasin kämmenellä kakkusiksi.
Paistoin uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Jätin jäähtymään pellille ja varoitin perhettä että ei saa ottaa vielä... se poppaa!

Tämä on kyllä ihan loistoresepti, oli sitten arvioimassa leipuri taikka syöjä. Leivon varmasti toistekin ja suosittelen kaikille jotka ylipäätään pitävät kekseistä ja kookoksesta! Kiitos ja kumarrus Wenche Andersenille ja Christin Jansenille, jonka mainiosta kyökkikirjasta tämän aarteen löysin. Tusen takk!

1177255.jpg

(Kun en ennättänyt koristella keksejä ennen niiden syöpymistä, tein sitten koristelut jälkijättöisesti tietokoneella. Hauskaa se oli sekin!)

P.S. Pari vinkkiä kirjan tekijöiltä vielä... Nämä keksit säilyvät mielellään jääkaapissa tai ilmatiiviissä rasiassa. Jos on viitseliäs ja /tai suklaalle perso, näistä saa myös suklaatäytekeksejä kaatamalla yhden keksin päälle suklaasulaa ja laittamalla toisen keksin päälle.