Tällä viikolla se tapahtuu: kaamos päättyy ja aurinko palaa! Oi ihana valo... niin on nimesi kaunis sana... Kaamos on kyllä myös kiva omalla tavallaan, mutta jopa sitä on piisannutkin. Eli tervetuloa valo!

Valkeuden tulemisen kunniaksi leipoa pyöräytin hedelmäisiä sämpylöitä:

1206985.jpg

Jääkaapissa mähösi eläkeikää lähestyvä Naturin 4 hedelmän mehu, halusin hyödyntää sen joten heittäydyin hurjaksi ja kokeilin tehdä taikinan siihen... Laitoin 4 dl mehua ja lantrasin desillä vettä, näin jälkiviisaana on helppo sanoa että voisi lantrata enemmänkin - esim. 3 desiä mahua ja 2 vettä voisi olla hyvä suhde. Siis täten:

  AURINKOISET AAMUSÄMPYLÄT

  3 dl tuoremehua (esim. Naturin 4 hedelmää)
  2 dl vettä
  1 pss kuivahiivaa
  1 - 1,5 tl suolaa
  2 rkl siirappia (tai sokeria, ihan miten tykkää)
  12-13 dl rouheisia sämpyläjauhoja
  1 dl oliiviöljyä

(Lisäksi laitoin rusinoita, mutta ei tietenkään tarvitse jos ei halua... itse tungen rusinoita joka paikkaan  mihin vain suinkin mahdollista... paitsi täytekakkuun ja perunasoseeseen... :D)

Taikinan leivonnasta lyhyesti:  Sotkin kuivahiivan 2dl:ään jauhoja ja lisäsin reilusti kädenlämpöiseen veteen. Sitten suola, siirappi ja loput jauhot vähitellen hyvin vaivaten. Viimeiseksi lorautin oliiviöljyn.
Kohotin, leivoin, kohotin lisää ja paistelin 225 C:ssa keskitasolla n. 12 minuuttia. (Enkä tietenkään malttanut odottaa että jäähtyvät, vaan poltin sormeni voidellessa höyryävää sämpylää :D )