Ja taas piti tehdä skonsseja... Ne kuuluvat lempileipomuksiini paitsi siksi että ovat nopeita ja helppoja, myös siksi että niistä voi tehdä sen seitsemänkymmentä variaatiota maun ja mielialan mukaan! Nämä tuoksuvaiset nimesin Tuhannen ja Yhden Yön skonsseiksi, onhan niissä kanelia, kardemummaa, papaijaa, kirsikoita ja muuta eksoottista makeaa. Näitä se sulttaani Sahriarkin ehkä naposteli ihmeellisen idän ihanina öinä kauniin Sheherazaden tarinoita kuunnellessaan... ;)

1196663.jpg

Eikä ollu vaikeeta: Perustaikinaan lisäsin vain 1 tl kardemummaa ja 2 tl kanelia, sekä korvasin n. puolet rusinoista Dr. Oetkerin hedelmäsekoituksella. Ensi kerralla voisin laittaa vaikka inkivääriäkin... mietitäänpäs!

P.S. Monesti olen miettinyt että mitä kummaa ovat sukaatit, kun olen niitä kauppojen hyllyillä nähnyt. Ja mitä tekee aito nörtti, kun huomaa että on jotakin jota hän ei tiedä? Aivan oikein: sukeltaa tiedon valtamereen ottamaan selvää! Siis kerrotaanpa muillekin, että sukaatti on sukaattisitruunan kuivattua kuorta. Ja sukaattisitruuna (Citrus Medica) taas on ruutakasveihin kuuluva sitrus, jota jo muinaiset roomalaiset käyttivät... hyönteiskarkoitteena! Bon appetit vaan teillekin...  :P

1196666.jpg