Kylläpä kesti, ja muutamaan otteeseen meinasi toivokin mennä, mutta enpäs vain antanut periksi, ja hii! Olen palannut vatkaimen varteen ja jauhopussin äärelle - ei vähiten siksi että nyt uudessa kodissamme keittiössäkin on tilaa jopa pyörähtää ympäri ilman että törmää tuolinjalkaan tai jää vähintään jonkun varpaat alle... työtasokin on ihanan iso ja toimiva, eikä uunikaan näytä siltä kuin siellä olisi joku koittanut paistaa kokonaista lehmää...

Näinä muutamina viikkoina, jotka täällä olemme ehtineet asustaa, olen leiponut enemmän kuin koko alkuvuonna yhteensä! Muffinseja olen tehnyt jo monesti ja korvapuustejakin muutamasti, mutta myös sämpylät ja omenapaistos ovat juuri nyt erityisen in, ne kun maistuvat (ja saavat maistua) kaikille, myös maidottomalle Tyttärelle. Tässäpä tämän päivän aikaansaannos, satsi tuoreita sämpylöitä:

1768569.jpg

SIMPPELIT SÄMPYLÄT

5 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

1 rkl hunajaa

0,5 rkl suolaa

8 dl sämpyläjauhoja

4 dl vehnäjauhoja

50 g sulaa keijua

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Paistetaan 220 asteessa keskitasolla n. 15 minuuttia. Helppoa oli ja herkullista tuli!