Taas olen riehunut keittiössä... minulle kävi Felix culpa  eli onnellinen erhe, kun en löytänyt käyttämääni korvapuustireseptiä mistään. Ei auttanut kuin googlettaa... Myllyn Paras Oy:n sivulta löysin hyvältä vaikuttavan reseptin, joka ei pelkästään vaikuttanut vaan oli: tuli paremmat puustit kuin vielä koskaan! Toisen puolen taikinasta leipaisin rahkapulliksi, kun en ole sitten pääsiäisen niitä saanut ja seuraavaan pääsiäiseen on vielä aivan liian kauan...

2087998.jpg

TOSI HYVÄT KORVAPUUSTIT

5 dl maitoa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

2 pss kuivahiivaa

1-2 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 muna

1 dl rusinoita

n. 14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

100 g voita tai margariinia

Täyte:

50-100 g voisulaa

½ - 1 dl sokeria

Kanelia maun mukaan

Päälle:

Voisulaa

Raesokeria

 

Liota kuivahiiva lämpimään maitoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma, muna ja rusinat. Lisää vähitellen vehnäjauhot (aluksi vatkaavin kädenliikkein, että taikinaan sitoutuu ilmaa). Alusta taikina hyvin vaivaten, lisää loppuvaiheessa sula (ja jäähtynyt) rasva. Nostata liinan alla lämpimässä vedottomassa paikassa n. puoli tuntia.

Vaivaa nousseesta taikinasta jauhotetulla pöydällä "ilmat pihalle", jaa kahtia ja leivo toinen puoli korvapuusteiksi, toinen rahkapiirakoiksi.

Korvapuustit: Kauli puolet taikinasta ohueksi levyksi. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan.-> / \ / \. Paina pullia keskeltä peukaloilla niin että saat niille "korvat". Kohota liinan alla n. 20 minuuttia. Voitele, koristele raesokerilla ja paista 225 asteessa keskitasolla n. 10 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Rahkapiirakat: Leivo pyöreitä pullia, anna kohota n. 20 minuuttia ja tee sillaikaa rahkatäyte sekoittamalla yhteen:

1 prk maitorahkaa

1 muna

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Kun pullat ovat kohonneet, paina juomalasilla niitten keskelle kuoppa ja täytä se rahkaseoksella. (Minä laitoin lisäksi teelusikallisen omenahilloa rahkan alle ylläriksi.) Voitele reunat munalla ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.