Jumpsis jömpsis! Eilen olin vauvan kanssa kaksin kotona ja koska vauva auttoi leivonnassa nukkumalla makiasti kuin oravainen ikään, ehdin leipoa ties mitä kivaa. Aloitanpa suurimmasta sukseestani, eli tästä ihanasta kookossämpyläleivästä, jonka reseptin bongasin taannoin jostain akkainlehdestä:

2082806.jpg

Tietenkin taas tunnottomasti muokkasin respetiä miten mielin, mm. vaihdoin korianterit mieliyrttiini rakuunaan. Tässä reseptin muokattu versio, eli se jolla kuvassa komeilevat leivänpoikaset "synnytin":

Sydämellinen kookossämpyläleipä<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1 prk kookosmaitoa 17 % (400 g)

1 dl vettä

2 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

½ tl sokeria

Rakuunaa (tms. yrttiä) maun mukaan

n. 9 dl erikoisvehnäjauhoja

2 rkl öljyä tai sulaa margariinia

 

Voiteluun: maitoa

(Hasselpähkinärouhetta (tms.) päälle)

 

Lämmitä vesi ja kookosmaito kädenlämpöiseksi, liota hiiva ja lisää rakuuna, suola sekä sokeri.  Sotke sekaan jauhot löysähköksi taikinaksi ja lisää alustuksen loppupuolella öljy. Kohota taikinaa liinan alla puolisen tuntia. Leivo pyöreiksi suuriksi sämpylöiksi sydänvuokaan. Anna kohota noin vartti, voitele maidolla, ripttele päälle pähkinärouhetta ja paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 15-20 minuuttia.


Tuli ihanan kuohkeita, suuria tuoksuvia sämpylöitä. Nämä sopivat juhlasämpylöiksi tai oikein tuhdeiksi retkievässämpylöiksi. Maistuu hyvin myös lapsille, nimim. testattukin on. Ai niin ja tuo muoto: ohje puhui ihan normaaleista sämpylöistä, mutta toisesta akkainlehdestä (taisi olla Kotilieden Jouluherkut) roistosin idean laittaa sämpylät vieri viereen sydämenmuotoiseen vuokaan niin että ne kasvavat yhteen ja tulee tuollainen leipäsydän josta kukin voi murtaa oman sämpyläisensä.