Yäkerran naapurit lahjoittivat meille taannoin kaksosrattaansa, ja pitihän moinen ystävällisyys palkita! Kiitospäivän kunniaksi tein siis heille pienen kakun, jossa tuoksui jo huominen adventti...

2104676.jpg

(Alkuperäinen Sweetcaken resepti oli muffiniohje, minä tein muffinien sijasta maustekakun. Muitakin pikku sovelluksia suoritin, mm. laitoin aprikoosin tilalle kandeerattua appelsiinkuorta.)

Piparimaustekakku

20 muffinia / 1 kuivakakku

2 dl siirappia
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
200 g margariinia/voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5 dl kandeerattuja appelsiininkuoripaloja
2 kananmunaa
1 dl rusinoita

Mittaa sirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta seos. Paloittele joukkoon rasva ja anna sulaa miedolla lämmöllä.
Sekoita jauhot ja ruokasooda keskenään.
Vaahdota munat.
Erota jauhoseoksesta ½ dl ja sekoita se rusinoiden ja appelsiininkuoripalojen joukkoon. Lisää jauhoseos siirappiliemen kanssa vuorotellen munavaahtoon. Lisää lopuksi jauhotetut hedelmät. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina muffinivuokiin tai voideltuun ja korppujauhoin / kookoshiutalein vuorattuun kuivakakkuvuokaan.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla15-20 minuuttia (muffinit) tai alatasolla n. 50 minuuttia (kakku). Anna kakun jäähtyä kunnes voit koskea vuokaan käsin ja kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Laita vuoka irrotuksen jälkeen takaisin kakulle, niin että kosteus ei haihdu vaan jää mehevöittämään kakun.

Kakun makua en osaa arvioida, kun en itse sitä ollut syömässä, mutta tuoksu oli taivaallinen! Tätä teen kyllä omallekin perheelle - ehkäpä vaikka muffiniversiona vaihteen vuoksi?