Hurahdin leikkimään tänä yönä marsipaanilla. Visio oli kylläkin hivenen hukassa - jonkilainen sumea ajatuksenpoikanen oli tehdä marsipaanikarkkeja, joten antauduin suosiolla vaiston ja päähänpistojen vietäväksi. Ja mitä aikaan sainkaan... itse asiassa en ole aivan varma... öylättejä? :) Siis tämmöisiä:

1202990.jpg

Aikani ihmeteltyäni koin valaistuksen: kakunkoristeita! Nuita vaan latoo kakun pinnalle ja / tai reunoille: tulee ainakin yksilöllinen ilme paakelsille. Nyt täytyy siis enää vain leipaista kakku, että pääsee kokeilemaan... onneksi on näitä öitä! Milloin sitä muuten saisi mitään koskaan tehdyksi??? (Ainakaan mitään luovaa ja hurahtanutta :P)

P.S. Marsipaaniöylättini syntyivät seuraavasti: muovailin kappaleen vihreää marsipaania ohuehkoksi pötköksi. Sitten tein samanlaisen punaisen pötkön, kieputin ne toisiinsa ja rullasin palloksi. Leikkasin pallosta siivuja ja painoin siivut tasapohjaisella lasipurkilla lituskoiksi.

! Hoks !   Kannattaa ottaa reilunkokoinen lasipurkki, että varmasti on isompi kuin syntyvä lituska.

! Hoks-Hoks ! < EM> Marsipaani on tarttuvaista sorttia. Riesasta pääsee, kun laittaa lasipurkin alle leivinpaperin. Ja tomusokeri on kätevä "tartuntojen" ensiapulainen myös.