Meillä leivottiin taas. Joulun kunniaksi tein puolet taikinasta korvapuusteiksi (perinteinen herkku meidän perheessä) ja toisen puolen appelsiini-tuorejuustopulliksi. Appelsiinipulliin keksin laittaa kirsikkamuffineista yli jääneet kirsikat neniksi. Merry Christmas!

2162646.jpg

Korvapuustit ja appelsiinipullat<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

TAIKINA:

5 dl maitoa

2 pussia kuivahiivaa

1-2 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 muna

1 dl rusinoita

n. 14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

100 g voita / margariinia

Täyte:

50-100 g voisulaa

½ - 1 dl sokeria

Kanelia maun mukaan

Päälle:

Voisulaa

Raesokeria

APPELSIINI-TUOREJUUSTOTÄYTE:

300 g maustamatonta tuorejuustoa (kevyt käy hyvin)

1-1,5 dl appelsiinimarmeladia (laitoin lähemmäs tuota puoltatoista)

1 tl vaniljasokeria

 

Liotetaan kuivahiiva lämpimään maitoon. Lisätään suola, sokeri, kardemumma, muna ja rusinat. Lisätään vähitellen vehnäjauhot (aluksi vatkaavin kädenliikkein, että taikinaan sitoutuu ilmaa). Alustetaan taikina hyvin vaivaten, lisätään loppuvaiheessa sula ja sopivaksi jäähtynyt rasva. Nostatetaan liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa puolisen tunteroista.

Vaivataan nousseesta taikinasta jauhotetulla pöydällä ”ilmat pihalle”, jaetaan kahtia ja leivotaan toinen puoli korvapuusteiksi, toinen appelsiinipuolliksi: leivotaan pyöreitä pullia, annetaan kohota n. 20 minuuttia ja tehdään sillaikaa appelsiinituorejuustotäyte. (Voiko helpommaksi mennä: sekoittaa vain ainekset yhteen.) Kun pullat ovat kohonneet, painellaan juomalasilla niitten keskelle kuoppa ja täytetään kuopat tuorejuustoseoksella. Voidellaan reunat munalla ja paistetaan 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.