MOKKAKAKKU

Pohja oli tavallinen 5 munan sokerikakkupohja jonka jauhoista korvasin n. 11/2 dl kaakaojauheella.

Täytteeseen tuli:

5 dl Flora vispiä

3 rkl sokeria

2dl kevyttä kermaviiliä

1 tlk (227 g) ananaspaloja omassa mehussaan

2 banaania

1/2 sitruunan mehu

Kostutusliemi:

Ananaspurkin liemi

1/2 sitruunanmehu

1 dl vettä

1 rkl sokeria

Mokkakuorrutus:

50 g taloussuklaata

2 rkl vettä

Pari tippaa rommiesanssia :)

1/2 rkl murukahvin muruja

1 rkl sokeria

1 keltuainen

Koristeluun:

Kaakaojauhetta

Kookoshiutaleita

Nonparelleja

Elikkä tein niin, että vispasin kerman ja laitoin puolet siitä jääkaappiin odottamaan vuoroaan. Toisen puoliskoon lisäsin kermaviilin ja suoritin uuden jaon kahteen: ekaan sekaan ananakset ja toiseen banaanisose sekä sitruunamehu. Kostutin ja täytin; alakertaan ananashärdelli ja yläkertaan banaanihärdelli. Ja eikun kolmas kerros paikalleen ja koko hökötys jääkaappiin painon alle tekeytymään.

Illansuussa valmistin mokkakuorrutteen: sulatin suklaan, sokerin ja kahvinmurut vesihauteessa, lisäsin sen keltuaisen ja ne rommitropit. Annoin jäähtyä vähän ja sekoitin sitten loppuun kermavaahtoon. (Pikku määrän kermavaahtoa jätin valkoiseksi lumiukkoa ja reunapursotuksia varten.) Final touchiksi kookoshiutaleita lumeksi ja lumiukolle kakunkoristeista naamavärkki.

Ja siinä se sitten olikin. Ei muuta kuin lautasta esiin ja suut makiaksi! Miehellekin kakku kelpasi ja maistui, vaikka suomalainen kakuntekotapa kuulemma onkin funky. Varsinkin irtopohjavuoka oli hänestä kummallinen viritys. Ja minä kun luulin, että edes kakut ovat kansainvälisiä! Ensi kerralla teenkin jotain amerikaanoa. Miten olisi vaikka Mississippi Mud Cake...? Pistetäänpä mietintämyssyyn...

1063483.jpg