Helei! Päätinpä kerrankin hyödyntää yhtä niistä arvatenkin ziljoonasta reseptistä, joita keittiönkaappini suorastaan pursuaa yli... tämän vinkeän ohjeen bongasin Pirkka-lehdestä, oli kiehtovasti erilainen ja kun vielä rakastan sekä kookosta että puolukoita, niin pakkohan tätä oli koittaa...

PUOLUKKA-KOOKOSPIIRAKKA (maidoton versio)

150 g keijumargariinia

2 kananmunaa

2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl (20 g) kookoshiutaleita

1 tl sitruunamehua

1/2 tl kardemummaa

1 dl soijamaitoa (AlproSoy)

300 g (6 dl) puolukoita

MURUSEOS:

50 keijumargariinia

2 dl (80 g) kookoshiutaleita

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Ja näin se kävi: Sulatin rasvan ja sillaikaa vaahdotin munat ja sokerin. Lisäsin jäähtyneen Keijun.

Sekoitin vehnäjauhot, leivinjauheen, kookoshiutaleet ja kardemumman. Lisäsin jauhoseoksen ja maidon vuorotellen taikinaan varovasti sekoitellen. "Terästin" sitruunamehulla.

Levitin taikinan voideltuun piirakkavuokaan (n.30 cm) ja ripottelin puolukat päälle. Paistoin 200 asteessa alatasiolla reilut puoli tuntia.

... ja njamskis! Herkullista tuli!!

1989998.jpg

Sen verran sovelsin alkuperäistä ohjetta, että korvasin maitotuotteet maidottomilla ja raastetun limetinkuoren sitruunamehulla. Oli kyllä loistava resepti: maku oli suorastaan lumoava, ja koostumus ihanan kuohkea.Tätä on ihan ehdottomasti tehtävä toistekin! (Seuraavalla kerralla tosin taidan kevyesti sokeroida puolukat, ukkokulta kun ei ole yhtä suuri kirpeän ystävä kuin minä...)