Toisessa blogissani taannoin  lupailin, että laittaisin tämän lettuohjeen tänne. Hieman kesti, mutta tässä se nyt tulee:

HUNAJALÄTYT  eli Virvan kystäkyllä<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

(12-16 kpl)

2,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta (???)

1 muna

2 dl soijamaitoa

25 g keijumargariinia sulatettuna

3 rkl hunajaa

Ripaus suolaa

(Keijua paistamiseen)

Sekoita jauhot ja leivinjauhe sillaikaa kun voi sulaa. Lisää hunaja voisulaan. Vatkaa muna vaahdoksi ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää hunajavoi, maito ja suola. Paista pannulla keskilämmöllä kypsiksi.

 

… Tämä siis alkuperäinen resepti. Itseäni jäi ärsyttämään leivinjauheen paljo määrä: tuli kamalan turboja räiskäleitä! Ja minä kun pidän enemmän ohukaisista kuin pannukakkumaisista paksukaisista. Asiaa ei auttanut taikinan paksuus – ei kai olisi pitänyt turvottaa jääkaapissa vaan paistaa heti. Jatkoin sitten lopputaikinaa lorauksella maitoa, ja tuli heti parempia.

(Kuvaa ei ole, koska letunkaiset syöpyivät sitä mukaa kun äiti niitä paistoi :D)