Hulabaloo! En sitten malttanutkaan säästää viimeöisiä "öylättejä" kakunkoristeiksi semmoisenaan... muistin nimittäin jossain blogissa nähneeni ihanien marsipaaniruusujen teko-ohjeen ja niitähän täytyi heti saada kokeilla! Hauskaa hommaa kuin heinäkasassa hyppiminen - ja tuloskaan ei ollut ihan katastrofaalinen... Jos eivät ihan ruusuja olekaan, niin kukkia kumminkin...

1203852.jpg

Ja tässäpä ruususteni synty vielä vaihe vaiheelta:

1. Tee marsipaanista kolme samankokoista kiekkoa. (Tämän vaiheen sain skipata, kun olin ne öylätit muotoillut jo aiemmin.)

2.  Laita kiekot limittäin.

1203858.jpg

3. Kääri rullaksi.

1203860.jpg

4. Leikkaa keskeltä halki. (Anteeksi, kuvat huonoja kun oli niin hämärää hommaa... ja sitäpaistsi täällä on vielä kaamos! :P)

1203866.jpg

5. Nipistä alapää yhteen ja longota yläpään terälehdet varovasti auki.

1203853.jpg

Sen pituinen se! Oli kyllä helppo ja selkeä ohje. Ensi kerralla en kyllä käytä punaisen kaverina vihreää marsipaania vaan keltaista, tulee "ruusuisempi"...

1203856.jpg

Kaunista, ruusuista, ihanaa päivää kaikille!

P.S. Jos haluaa kukkeampia ruusuja, voi laittaa yhteen ruusuun kolmen kiekon sijasta neljä tai viisi.

P.P.S. Unohdin ohentaa kiekkoja reunasta... olisi tullut sirompia... mutta onpahan petraamista ensi kerralle! :)