Tällaisia askartelin tänä aamuna kaurapuurontähteistä:

PEHMOISET PUUROSÄMPYLÄT<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 2072170.jpg

4 dl kaurapuuroa

3 dl vettä (kuumaan puuroon kylmää / kylmään kuumaa, niin että tulos sopivanlämpöinen)

1 pss kuivahiivaa (n.30 g)

1-2 tl suolaa

1 rkl hunajaa (tai siirappia)

8-10 dl erikoisvehnäjauhoja

1 rkl oliiviöljyä (tai rypsi-)

(Rusinoita ja kanelia)

 

Lisää puurontähteisiin vesi ja liota sotkuun hiiva. Anna puuron muhia kannen alla kunnes se alkaa kuplia, eli n. vartti. Lisää suola ja hunaja, alusta taikinaan jauhot ja lopuksi öljy. (! Löysähköstä taikinasta tulee kuohkeammat sämpylät.) Leivo taikina sämpylöiksi, kohota pellillä liinan alla n. puoli tuntia, voitele maidolla ja paista 225 c:ssa n. 10-15 minuuttia.

(En ole ennen uskaltautunutkaan piilottamaan puuroa sämpylöihin, vaikka monen Hyvän Emännän tiedän niin tekevän... Nyt siis kokeilin, ja yllätys oli suuri kun jopa Alatikronkeli niitä vapaaehtoisesti söi ja kehuikin! Eipä tosin tiennyt mitä olin taikinaan kierrättänyt. Ai niin ja koska olin maustanut puuroa Tyttären tähden ripauksella kanelia sekä rusinasattumilla, niitä sitten löytyi lämpimäisistäkin. Ja hyvin sopivat!)