Tänään oli meidän huushollissa juhlapäivä, puoliksi amerikkalainen perhe kun olemme. Ja mikäpä kruunaisi Kiitospäivän herkkupöydän sen paremmin kuin aitoamerikkalainen Pumpkin pie eli kurpitsapiiras.

2099977.jpg

 

KURPITSAPIIRAKKA - PUMPKIN PIE<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

POHJA

3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 tl sokeria
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

<?XML:NAMESPACE PREFIX = TÄYTE />

TÄYTE:
400 g (1 prk) säilykekurpitsakuutioita
0,5 dl vettä
0,5 tl sokeria
1,75 dl fariinisokeria
3 munaa
2,5 dl maitoa
2,5 dl ruoka- tai kevytkermaa
0,5 tl inkivääriä
1 tl kanelia

Nypi jauhot, rasva ja kaneli murumaiseksi seokseksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Anna taikinan seistä kylmässä noin puoli tuntia.
Keitä kurpitsakuutioita omassa liemessään + desissä vettä noin 15 minuuttia. Soseuta ja anna jäähtyä.
Sekoita kurpitsasoseeseen munat, maito, kerma ja mausteet ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

2099979.jpg

(Tästä herkusta sain mieheltä superlatiivin, josta olen erityisen ylpeä: "best pumpkin pie I've ever had... deliciois... divine!" Uskon että salaisuus piilee kaupan kurpitsakuutioissa - niissä kun on maku ja muhevuutta jo omasta takaa, toisin kuin kotonakeitetyissä kurpitsoissa. Meidän kylän kauppojen vihannestiskiltä ei kurpitsoita löydykään joten valinnanvaraakaan ei ollut. Minun onneni... ja miehen! :-P)

ÄYTE: